Suomalaisille lukijoille

Olipa kiva että löysit Aromaterapiasivuni!

Suomessa aromaterapia on vielä aika tuntematon hoitomuoto mutta Keski-Euroopassa jo hyvin tunnettu vaihtoehtohoito. Aasiassa matkustavat tuntevat aromaterapian erilaisista hoidoista ja sitruunaruohon tuoksu on jokaiselle siellä matkustavalle tuttu juttu.

Hajuaistin merkitys ihmiselle on suunnattoman suuri, voisi sanoa, että se on jopa aisteistamme tärkein. Hajuaisti on aisteista vähiten tutkittu mutta asia on muuttunut viime vuosien aikana, kun on huomattu, kuinka suuri merkitys sillä on ihmisen fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. 

Aromaterapia on monipuolinen hoitomuoto, joka perustuu ihmiselämään kokonaisuutena. Eteerisiä öljyjä on käytetty jo tuhansia vuosia itämaisissa hoidoissa ja ne ovat tärkeä osa myös kiinalaista sekä intialaista lääketiedettä sekä tukevia hoitomenetelmiä.

Aromaterapiassa pyritään ihmisen mielen, psyyken ja kehon tasapainoon. Jo tuoksulyhdyn merkitys on suuri, kunhan muistaa, että aromaterapiassa käytetään vain 100 % aitoja, eteerisiä öljyjä. Tämän päivän allergioista voidaan sanoa, että noin 80 % allergioista johtuu synteettisistä aineista sekä aineosista, jotka valitettavasti ovat suuri osa nykyelämää.

Aromaterapiahoidoissa käytetään puhtaiseen kasviöljyihin sekoitettuja, ilman kemiallisia aineita tuotettuja, aitoja eteerisiä öljyjä. Ne ovat kasvien tuottamia sekä tuoksuvia että haihtuvia öljyjä, joita saadaan hedelmistä, puista ja kasveista. Öljyt imeytyvät aromahieronnassa elimistöön ja vaikuttavat mieleen hajuaistin välityksellä.

Eteeriset öljyt lievittävät kipua sekä kouristuksia, alentavat tai nostavat verenpainetta, poistavat nestettä ja tulehduksia sekä kiihdyttävät aineenvaihduntaa jne. Eteeriset öljyt lämmittävät tai viilentävät ja niitä käytetään tehokkaasti myös stressin ja unettomuuden hoidossa. Parhaan tuloksen aromaterapiasta saa ennaltaehkäisevänä hoitona.

Aromaterapiaa käytetään myös ihon ja hiusten hoitoon, siivouksessa sekä desinfioinnissa, unohtamatta myös eläinten hoitoa! Kotimaassani Itävallassa aromaterapiaa käytetään  vaihtoehtoisena hoitomuotona sairaaloissa ja hoivakodeissa. Aromaterapiaa voidaan käyttää syntymästä saattohoitoon asti. 

Esitelmöin aromaterapiasta Itävallassa mm. kouluissa, lastentarhoissa, apteekeissa sekä lääkäreiden vastaanotoilla sekä firmoissa (esim. feeling GmbH:lle, Schwarzkopf-Akademiassa ja apteekeissa sekä hoivakodeissa). Opetan aromaterapiaa hoitohenkilökunnalle ja kaikille siitä kiinnostuneille ja lähes kahdenkymmenen vuoden kokemuksella allekirjoitan aromaterapian tehokkuuden. Oma vastaanottoni käsittää sekä aromahoidot, neuvonnat että tuotteiden myynnin, samoin kuin Air Design-konseptejen suunnittelun ja toteutuksen eri alojen yrityksille tai esim. hotelleille. Teen myös yhteistyötä lääkäreiden ja apteekkejen kanssa, toimien heillä konsulttina ja auttamassa tuotteiden ja reseptejen valmistustuksessa sekä kouluttamassa henkilökuntaa.

Oman päivätyöni lisäksi toimin hallituksen jäsenenä Itävallan aromapraktikoiden ammattijärjestössä VAGA (Vereinigung für Aromapflege und gewerbliche AromapraktikerInnen, www.aromapraktiker.eu). Suomessa minut tapaa säännöllisesti luennoimassa (mm. Avalon coaching, feeling, Frantsila, Florame, Mielirohto, Naturellement.fi, Suomen Aromaterapeutit ry., Verdevita jne.).

Olin 2018-2019 mukana kehittämässä ja perustamassa Suomen Aromafoorumi ry.:tä ja tuen edelleen heidän toimintaansa. Olen sitä mieltä, että Suomi tarvitsee aromaterapian ammattilaisia ja puolueettomat koulutukset ovat asiassa A ja O. Aromaterapia ei lähde eteeristen öljyjen myynnistä ja mainostuksesta vaan asiasta, ihmisten terveydestä. Eteeriset öljyt ja luonnolliset kasviöljyt ovat jokapäiväisiä työvälineitä mutta kaikki lähtee teorian osaamisesta ja käytännön kokemuksista.

Jos aromaterapia Sinusta kuullostaa utopialta, kuori mandariini tai appelsiini ja laita kuoret lämpimän patterin päälle ja odota muutama minuutti kunnes tunnet tuoksun. Siitä alkaa hymyily ja hyvä olo – sitä aromaterapia on… ENJOY, TAKE THE MOMENT!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä e-maililla (paeivi@aromainsel.com) tai täytä yhteydenottolomake (valikko “Aromainsel “ja sieltä “Kontaktformular”). Päävalikosta löydät myös kalenterin (Kalender), jossa on näkyvillä myös seminaarit ja kurssit Suomessa.

UUTUUS – AINUTLAATUINEN ETEERISTEN ÖLJYJEN JA AROMATERAPIAN TIETOPANKKI SUOMEKSI

Oletko oppilaani tai itsekin aromaneuvoja, aromaterapeutti tai lääkäri? Jos sinua kiinnostaa aromaterapian ammattilaisille tehty tietopankki (suomeksi) eteerisistä öljyistä niin käy katsomassa: https://aroma-database.com/shop/?lang=fi

Aromainfo-tietopankki sisältää:

– eteeristen öljyjen profiilit, kuvat ja aineosien graafiset esitykset

– yli 400 reseptiä (Huom. joka kuukausi lisätään uusia öljyjen reseptejä ja käyttövinkkejä, kun kaikki öljyt on lisätty, reseptejä on yli 400

– yli 1000 tutkimusta

– lukuisia Wienin yliopiston tutkielmia yksittäisistä öljyistä ja aromahoidoista sekä niiden käyttömahdollisuuksista

– hakuvalikot: yli 400 erilaista käyttöaihetta (kliiniset sairauskuvaukset), yli 90 eri vaikutusta, yli 500 erilaista aineosaa, varotoimenpiteet, alkuperämaat, kasvisuvut, tuotantomenetelmät, öljyjen jako elementteihin ja paljon muuta!

Tietokantaa päivitetään, täydennetään sekä laajennetaan jatkuvasti.

Tietokannan historiaa pääset lukemaan täältä: database.com/shop/kontakt/?lang=fi

Luonnonkaunis-messuilla 2019 Helsingissä – powered by Florame Finnland, Naturellement.fi

Tapaamisiin Suomessa maaliskuussa 2021

Jos Sinua kiinnostavat koulutukseni, ota yhteyttä – matkarajoitukset ovat kiristyneet joten joudun siirtämään seuraavat seminaarini ja henkilökohtaiset neuvontani sekä aromahoidot maaliskuulle 2021.

Henkilökohtaista aromaneuvontaa tarjolla seuraavan kerran maaliskuussa 2020:
Palautetta edellisistä neuvonnoista:
“Ehdottomasti aromaterapian ansiosta pysyy jalat paremmin maassa vaikka tahti on aivan kauhea tällä hetkellä.
Kiitos Päivi tekemästäsi arvokkaasta työstä!”

Tuntuuko Sinusta, että vauhti on kamala ja tämä uusi “normaali elämä” ei tunnu hyvältä? Tuntuuko, että oma moottori ei lähde kunnolla käyntiin aamuisin? Ajavatko tunteet vuoristorataa? Iltapäivällä aivan poikki, voisi mennä nukkumaan?
EHKÄ sinullekin saadaan potkua aromaterapian myötä. Henkilökohtaisessa neuvonnassa käydään ensin läpi tämänhetken elämäntilanne, terveys, tunteet ja toiveet. Sen jälkeen annetaan nenäsi puhua. Neuvonnasta saat kirjallisen yhteenvedon ja heti kotiin mukaan Sinulle tehdyn henkilökohtaisen tuotteen.

Henkilökohtaisissa aromaneuvonnoissani Suomessa käytän feelingin öljyjä ja tuotteita. feeling aloitti toimintansa yli 20 vuotta sitten Itävallassa, aloittaen pienehköllä eteeristen öljyjen, kasviöljyjen sekä niistä tuotettavien, 100% luonnonmukaisten ihonhoitotuotteiden valikoimalla. Valikoima on sen jälkeen kasvanut huomattavasti ja saatavilla on nykyään monenlaisia tuotteita, jotka tukevat sekä terveyttä että hyvinvointia. Yksi asia on kuitenkin säilynyt läpi vuosien – kaikki feelingin luonnontuotteet ovat valmistettu ilman väri-, tuoksu- sekä säilöntäaineita. feeling vaalii tarkasti tuotteiden laatua sekä kestävää kehitystä! feelingillä ollaan hyvin ylpeitä siitä, että feeling pystyy tarjoamaan laadukkaita eteerisiä öljyjä, jotka ovat testattu kaasugromatografian avulla. Jos sinua kiinnostaa lukea enemmän, siirry feelingin sivulle tästä: https://www.feeling.fi/

Tuoksuvin terveisin, Päivi

PALAUTETTA SEMINAAREISTA:

“Kiitos hyvästä koulutuksesta. Hyvä tieto pläjäys! Se oli todellinen pläjäys vasten kasvoja. Semmonen, että vaikka kuinka ahmit ei kaikkea ehdi, kun osa vaan leviää pitkin naamaa…;)”

“Kurssi ylitti taas kerran odotukset. Selkeä opetus, paljon infoa ja hyvä materiaali.”

“Kädestäpitäen opetus, tarpeeksi aikaa tehdä hoitoja, Päivin valtava asiantuntemus herätti luottamusta, innostusta ja uskoa myös itseen.”

“Vastasi odotuksiani ja enemmänkin. Ei mitään turhaa lätinää. Asiapitoinen ja selkeä runko. Tykkäsin, kun kaikki materiaali oli valmiiksi tulostettu. Ei tarvinnut kirjoittaa kuin omia ajatuksia ja mietteitä.”